TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Zaterdag 16 november vond de 4e Contrôle Technique plaats ditmaal gecombineerd met nog een LED inbouwmiddag. Weer 4 tractions werden kritisch bekeken door Joop & Herman in Atelier Zantinge. Totaal hebben zijner  nu 18 tractions op controle geweest in de 2 jaar dat we deze (gratis) controles uitvoeren, dat is ca 1/5 van het totale aantal binnen onze afdeling. Er zijn ook leden die een jaarlijkse keuring bv bij bv CAS laten uitvoeren, ook prima uiteraard, ‘t gaat tenslotte om de veiligheid! Met dit aantal van 18 scoren we als Gelre hoog, alleen de afdelingen Zuid en Den Haag evenaren dit! De kwaliteit van de gecontroleerde wagens is in doorsnede gewoon goed op wat kleine opmerkingen na. Per voiture zijn we ca 1,5 h bezig, dat is soms dan wel inclusief wat kleine reparaties zoals vaak het afstellen handrem, koplampen etc. Het onlangs aangeschafte nostalgische Hella koplamp- afstel apparaat (uit 1966) voldeed daarbij uitstekend!

We zien ook dat er toch steeds meer DOT 5 remolie wordt toegepast > niet te controleren op watergehalte omdat ze niet hygroscopisch zijn.

's - Middags werden er ook nog wat (andere) tractions voorzien van LED verlichting. Die konden dus met een gerust hart de donkeredagen voor Kerstmis tegemoet rijden! NIEUW, nu ook beschikbaar mooie smalle metalen strip met daarop hele rij rode ledjes als derde remlicht. Heel simpel te klemmen achter raamlijst achterruit!

In totaal zijn er zaterdag 10 Gelre leden te gast geweest in Atelier Zantinge. Altijd gezellig, koffie met koeken aanwezig en voor de "overblijvers" kwam Bets zowaar een pan heerlijke soep met broodjes brengen! Chapeau, wat een gastvrijheid!

We proosten 's middags ook nog even met Benno die een lag later jarig was! Namens afdeling Gelre een flesje wijn overhandigd vanwege het mooie ronde getal!