TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

panorama

Rond 11.00 h stond er al een mooie verzameling Citroëns op de ruime P-plaats aan de van Heemstraweg bij café Hanneke. Niet alleen tractions maar ook een mooie rode HY Ambulance, een fraaie besteleend met ribbeltjeskap en een DS. Zondag 2 november, strakblauw en bijna + 20 °C, de cabrio's reden dan ook open! Leek bijna een voorjaars-meeting. Buiten dus lekker bijkletsen en zodra je binnen was in het café stond er in no time een flink stuk appeltaart en koffie klaar. Toen de rit-formulieren waren uitgedeeld gingen we van start, mooie smalle weggetjes door Ewijk, Beunigen waarbij diverse malen de van Heemstraweg werd overgestoken. Toen door Weurt > over de sluis en via de nieuwe Waalbrug de Oversteek naar Lent om daarna over de oude Waalbrug (uit 1936!) Nijmegen even binnen te rijden. Daar richting Kleve en langs de mooie villa's in Ubbergen en Beek.
Daar hielden we halt bij de kerk voor koffie/lunch bij eetcafé De Witte, plek voor iedereen buiten op het achter-terras! Toen reden we al snel Duitsland binnen om via landelijke wegen uiteindelijk tegen 15.30 h in Kranenburg uit te komen, geen plaats voor iedereen op het pleintje voor El Toro, maar langs de straat kon je ook goed je auto kwijt.
We waren met 32 eters, even wat inschikken want ze hadden op 25 gerekend! Toen iedereen een plek & bestek had verscheen al spoedig de zeer uitgebreide Speisekarte op tafel. Onder het genot van een drankje keuze gemaakt en al zeer snel stond het besteld op tafel, ruime porties van prima kwaliteit. De organiserende families Janssen & Tersluijsen werden met een luid applaus en een fles TAN-wijn bedankt voor de weer voortreffelijke organisatie! Toen we tegen 18.00 h voldaan naar buiten gingen stond er al weer een nieuwe ploeg eetlustigen te wachten om de 32 vrij gekomen plaatsen op te vullen.

Alles startte weer goed, bij sommigen even wat koplamp problemen, maar na een fikse klap is dat vaak opgelost.
Zo begon een ieder aan de thuisreis in donker terugkijkend op een super geslaagde gezellige dag. Nogmaals dank aan de organisatie > Chapeau!