VJGOM

Zondagmorgen 28 april, zowaar lentezon op de P-plaats bij Mac Donalds in Ochten, uiteindelijk hadden er zich ca 25 equipes aangemeld voor de gezamenlijke VJ rit van Gelre & Midden. Behalve vele (kleurige) tractions ook één fraaie oude R4 en een zwart-wit DS duo! Snel weg van de snelweg en rustig toeren over Maas - en Waaldijken , door nog slaperige oude dorpjes en stadjes, vele fraaie panden en kasteeltjes langs de route. Onze belofte was waargemaakt overal volop bloesem! Op een flink stuk onverharde weg moesten de fietsers even plaats maken, sorry.....

In Rossum werd bistro In Petto met een bezoek vereerd, Bourgondisch genieten stond er op het schoolbord. Er kon zowaar buiten gezeten worden, alleen even verstoord door de blauwe twee-takt dampen afkomstig van passerende oude nozems op prachtige Kreidlers en Zundapps! De rit werd vervolgd en tegen 13.00 h stond het hele wagenpark veilig (achter de hekken) geparkeerd van de scheepswerf te Heusden, keurig geregeld! Korte wandeling langs de stadswal met molens naar de aanlegsteiger van Wiljo. Daar gingen we aan boord van de Zeearend (uit 1954) om een mooie rondvaart te maken over Maas met uitleg over het geen we zagen. Koffie, thee, melk en lekkere broodjes werden ruimschoots geserveerd. Aan dek uit de wind en in het zonnetje was het heerlijk toeven! Genoeg te zien, veel pleziervaart en oude schepen op het water, mooie huizen langs de wal. Het eerste vee stond ook al in de wei of was aan het pootje baden!

Tegen 15.00 h weer terug in Heusden, een aantal deelnemers ging al huiswaarts de rest verkende het fraaie vestingstadje en menigeen streek ergens neer op een terrasje. Tegen 17.00 h gingen de hekken van de werf nogmaals open verlieten de laatste oldtimers het terrein, sommigen bezochten gezamenlijk nog een wokrestaurant in Zaltbommel ter afsluiting van deze prachtige voorjaarsdag! Dank aan de organisatoren Tom en Herman!

panobistro