De namen van de organisatoren zaten verborgen in de naam, juist ja Tom de Haan en Richard Vos hadden een leuke dag voor de Gelre leden in petto. In totaal 11 leden hadden zich aangemeld, de weersvoorspelling voor die zondag 5 oktober waren slecht, regen en harde wind - echt herfst dus. Toch verschenen er 7 Tractions op het pleintje voor café De Betuwe in Elden, na wat gezellige koffieklets gingen we tegen 11.30 h van start. Over landelijke binnenwegen en dijken de Waalbrug over bij Nijmegen. Altijd weer een mooi gezicht, zo'n rijtje Tractions - de wieltjes lieten het afweten het waren dit keer uitsluitend koffermodellen! Door de Ooypolder, even een stop bij café Oortjeshekken - maar daar zat het te vol - verder dus maar. Via Millingen reden we Duitsland in, over de rustige maar natte wegen richting Kleve, de herfstkleuren dienden dienden zich al aan in het Reichswald. Bij Breedeweg kwamen we Nederland weer binnen en tegen 14.00 h parkeerden we de wagens voor het Jachtslot De Mookerheide.

Eerst een rondleiding door het fraai in Jugendstil gedecoreerde slot. Gebouwd in de periode 1902- 1905 in opdracht van de schatrijke excentriekeling Jacob Lieden. Deze opdracht was een droom voor de architect Oscar Leeuw, omdat er een schier onuitputteljk budget ter beschikking was. De allermodernste snufjes werden toegepast : elektriciteit met 87 gloeilampen, centrale verwarming, warm en koud stromend water en een zeer luxe badkamer. Veel marmer, zware eiken lambriseringen, veel prachtig glas in lood etc. Jacob Lieden verkocht zijn droomvilla al weer in 1910, in de oorlog ongeschonden gebleven, vanaf 1947 geruime in het bezit geweest van de Dominicanessen van Bethanië die het als opvanghuis gebruikte voor "uit huis geplaatste meisjes/ongehuwde moeders" Na enige tijd leeg gestaan te hebben sinds 1986 in het bezit van familie Van Hout die de vervallen villa verantwoord in oude luister herstelde (inmiddels een Rijksmonument) en er het huidige exclusieve hotel/restaurant in bedrijft. Hennie Van Hout bezit trouwens een traction en was zelfs enige tijd lid van onze afdeling!

De High Tea vond trouwens plaats in de kelder, nog nooit zoveel verschillende thee-soorten gedronken op één middag. Daarbij allerlei lekkere broodjes, soesjes, scones, taart en tot slot diverse soorten cheddar kaas. We zaten met 24 personen aan tafel erg gezellig op zo'n regenachtige zondagmiddag! Tegen 17.00 h zochten we voldaan en rondbuikig onze traction weer op om huiswaarts te keren.