Op een zonovergoten zondagmorgen verzamelden zich 13 equipes bij café tante Es aan de Maasdijk in Dedum. De Gelre vlaggen wapperden al dus het was makkelijk te vinden.De uitbater bleek ook Citroën liefhebber te zijn met een C6 en XM. We genoten van een gezellige koffietafel met appelgebak en maakten kennis met (oud-) nieuwe leden Harry en Magit van Rij. Ook Jan Pas, die we lang niet hadden gezien, was van de partij als bijrijder van Roel. De geparkeerde Tractions, 2 DSsen en 1 Peugeot 505 trokken veel bekijks van wandelaars en fietsers. Toen Michel de routes had uitgedeeld gingen we op weg. Al na enkele km’s, in Ravestein, liepen we vast. De dijk was afgesloten en daar was een hoop volk op de been i.vm. de intocht van de Sint. Dus nog een keer sturen door de smalle poort in Ravenstein en uiteindelijk het infarct kunnen omzeilen. De prachtige rit voerde door het Brabantse land langs de Maas en over boerenlandweggetjes, sommige zelfs onverhard. De buitentemperatuur liep op tot maar liefst 15 graden en het losse zand stoof lekker op. De vering werd op de proef gesteld en de diepste gaten werden ontweken. Vanwege het mooie weer was er veel volk op de been, waaronder veel paparazzi die de langskomende stoet Citroëns fotografeerde of filmde.
Er volgde een tussenstop, niet ver van de welbekende plaats Zeeland, waar toevallig een cars & coffie meeting gaande was van een geheel ander genre auto’s. Er stond een Mustang tussen die net zo veel PK’s had als de helft van onze Tractions bij elkaar. De motorkap en claxon konden vanaf een afstandje met een app op de telefoon worden bediend. Ondanks deze generatiekloof was er over en weer toch belangstelling voor elkaars hobby. Er werd nog een broodje worst, kaas of bal met een drankje gescoord en dat werd lekker op het zonovergoten terras opgepeuzeld.
Daarna werd de rit vervolgd, o.a. over de gevaarlijke Route Nationale, waar ik bijna geramd werd door iemand die zo de weg op wilde rijden. Met een ruk aan het stuur kon ik een crash voorkomen. Kleintjes zie je over het hoofd wordt wel eens gezegd. We kwamen door een dorp waar weer een andere Sint werd binnengehaald, waardoor het hele dorp was uitgelopen. De Tractions trokken net zoveel belangstelling als de Sint, maar die verdwijnen hopelijk niet over een paar weken naar Spanje.
Zonder verdere kleerscheuren kwamen we aan bij camping Onder de 3 Linden te Alverna, waar de Gelre vlaggen alweer stonden te wapperen om ons te verwelkomen. Jacqueline, Carmina, Ainoah, Lars, Elise, Huub en Michel hadden de zaal al aangekleed en de tafels gedekt. Er stond stokbrood met lekkere salades, waaronder de fameuze zelfgemaakte eiersalade. Iedereen werd snel voorzien van drank en de snert en tomatensoep werden snel op het gas gezet. Er werd lekker gegeten en gedronken en gezellig bijgekletst. Ook de 4 hondjes vermaakten zich prima met alle aandacht die ze kregen.
Na deze heerlijke dag ging iedereen in alle opzichten voldaan weer naar huis. Hartelijk dank aan de families Janssen en Tersluijsen voor de uitstekende organisatie en prachtige rit!
TH