Vorig jaar reden Gelre en Midden gezamenlijk hun Herfstrit. Begin- en eindpunt was het Sloperij Museum in Tiel met ter afsluiting daar een heerlijk stamppot-buffet. Organisatie in handen van Midden. Voor herhaling vatbaar was de mening was velen. En zo geschiedde, nu was Gelre de organiserende partij!

Op zondag 13 oktober kwamen 24 leden bijeen: 11 van Midden, 10 van Gelre en 3 “dubbelleden” In totaal 20 tractions, één snoek en een Cactus bij de start op P-plaats van Mc Donalds in Ochten. Op weg daarheen nog wat regendruppels maar daarna de hele dag droog met deels blauwe lucht en ruim + 20 °C! Na uitreiking routebeschrijving en consumptie bonnen werd er tegen 11.00 h gestart. Door mooie dorpjes en over leuke dijkjes was de eerste stop bij de aanlegplaats van het voetveer over de Waal bij Ophemert. Jan & Thea Kuijer plus Huub & Jaqueline Janssen stonden ons daar al op te wachten met heerlijke warme erwten- en tomatensoep en belegde broodjes! Prachtige plek aan de drukbevaren Waal. Route ging verder over de dijk, overal nog mooie rode appeltjes aan de laagstam fruitbomen – we zitten midden in De Betuwe hier. Mooie rit langs de Linge en in Enspijk hielde we halt en zaten heerlijk buiten op het terras van café De Zwaan. Tegen 15.00 h vertrokken we daar naar het eindpunt restaurant De Betuwe in Tiel, ruimte genoeg op de grote P-plaats die “versierd” was met standbeelden van allerlei soorten fruit. Even bijpraten met een welkomstdrankje en vanaf 16.30 h konden we genieten van het stamppot buffet met keuze uit 3 soorten! Ruim 40 disgenoten, gezellig samenzijn!

Dank aan de organiserende Gelre families: van Leeuwen, Tersluijsen, Janssen en Kuijer! Zeer geslaagde dag samen met afdeling Midden!