Snert

Al ruim voor 10.30 h zat zaterdag 28 oktober de gezellige bar achter het werkplaatsdeurtje bij Autobedrijf Jan Wijnakker in Zeeland (NB) aardig vol met Gelreleden en voor bij de pomp stond al een mooie rij tractions, één zelfs met een oude BIOD caravan erachter. Staat voor: Beter Is Ons Devies! Jaaps prachtige groene Belgische Normale Wiel - net een week op kenteken - was ook van de partij!

Eerst even bijpraten onder het genot van koffie en worstenbroodjes, echte Brabantse gastvrijheid. Toen de enorme collectie van de meest uiteenlopende Oldtimers bekeken, 2 verdiepingen plus de showroom! ca 200 stuks! Ook waren er veel andere verzamelde nostalgische zaken te bekijken. Veel oude (grote) Amerikanen, in de werkplaats was men met een Packard uit de 30-er jaren bezig.

Toen werd het tegen 12.00 h tijd om de rit te gaan rijden, Ary maakte zo veel mogelijk foto’s van de tractions + berijders voor ons Smoelenboek. Al snel een verplichte stop bij de spoorwegovergang te Ravenstein. Daar had familie Jansen een terrasje neergezet en vanuit de BIOD caravan werd warme chocomel met Kerststol geserveerd, het was immers bijna wintertijd! 

We misten nog enkele tractions, na even bellen waar ze bleven hoorden we dat Jaap met pech stond, nog even onduidelijk of het benzinegebrek (vuil) of de ontsteking was. We wilden er juist heen rijden met enkele leden - inclusief wat onderdelen - toen ze toch arriveerden een andere bobine scheen te helpen.

Onderweg ook nog bij een oude boer op bezoek geweest die ook niets kon weggooien. Prachtig al die oude verzamelde spullen. Hij vond al die mooie wagens op zijn erf erg fraai. Wilde er eigelijk wel een foto van - had wel een moderne tablet maar wist niet hoe hij daar foto’s mee kon maken. Werd even geregeld dus!

Toen via fraaie route naar het eindpunt het ons bekende zaaltje bij camping De 3 Linden, het was inmiddels een beetje miezerig weer geworden. Maar binnen hadden Thea, Jaqueline en Carmina de soep - en het zaaltje - al lekker warm! Al snel was iedereen binnen en kon aanschuiven, op tafel vers stokbrood, roggebrood met spek, paté een Michels culinaire specialiteit de eiersalade. En uiteraard nog het één en ander onder de kurk!

De 3 organiserende families werden bedankt met een klaterend applaus en kregen een lekkere fles wijn overhandigd van Chateau Bon Ami.

Daarna toog een ieder tevreden huiswaarts, zaaltje even opruimen en toen kon het licht uit. Imiddels was het buiten ook al donker op deze laatste “zomeravond”

Nogmaals erg bedankt families Kuijer, Jansen en Tersluijsen

EB

Foto's van Ary Langbroek, Ernst Berends, Yvonne van Leeuwen en Cees van Wees