TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

De beurs in Reims 9-10 maart is weer door flink aantal Gelre-leden bezocht, heb er zeker 15 geteld! Dat was te merken op de afdelings avond de vrijdag er aan voorafgaand, toen 6 pers gezellig bij de ‘’open haard”.

Omdat de bus niet doorging werd er weer met verschillende prive-auto’s gereden, ik zelf had nog plaatje bemachtigd in equipe

Heiko Bolland & Huub Janssen > per Citroën C5  & Mercedes! Ze chauffeurden ons die vrijdagmiddag keurig in ca 5 h naar Reims, sneeuw in de Ardennen op 640 m hoogte. In Reims om ca 14.00 h: keurig hotel aan het kanaal. Autos in zeer krappe  P-garage eronder. Even bagage droppen toen wandelen naar de naburige Cathedraal! Dat men zoiets toendertijd kon bouwen zonder al die hulpmiddelen van nu! Zeer indrukwekkend.

In ons "stam-cafe" Le Gaulois bij de fontein aan de Boulevard drankje genuttigd > afd Noord - met Benno – ( wel per bus!) kwam ook binnen > Later ook Herman & Cees met eega’s en heel troffen we ook oud Gelre lid Jos Besselink, heeft nog een C4 en diverse Gnome Rhone motoren! Besluiten hier maar te blijven zitten om straks te eten! 
Altijd gezellig daar, leuke bediening ook! Zaterdag mo naar de beurs > Altijd druk bij ingang, 9.30 h poorten open >strenge tassen controle! Heiko had fles wijn en champagne in de tas voor vrienden op beursstand > inleveren of terugbrengen naar de auto! 
Tot 15.00 h rondgelopen, extreem druk, vooral binnen, vele stands en sommige kramen totaal onbereikbaar!

Prijzen varieerden enorm > Quillery sturen gezien van 180 tot 800 Euro, 2 Gelre-leden namen er een mee huiswaarts voor normale prijzen!

Zag ook keurig gereviseerde dasbordjes ( teller – amp –benz mte – evt met klokje) voor de luttele prijs van ruim 500 E.

Tussen de onderdelen ook een Splendilux en Rosengart Supertraction! Buiten de poort ook diverse tractions op de P-plaats > een met origineel 1 wielige aanhanger! Binnen ook keurige stand met 100 jaar Citroen historie. Catering was iets beter dan andere jaren > nu grote tent buiten. Binnen nog steeds te druk en te weinig stoelen in de pijpenla tussen de hallen!

Vlotte terugreis, ter afsluiting onderweg lekker gegeten bij La Place aan A73. Tegen 22.00 h weer thuis