Op vrijdag 6 maart reden Kees van Wees, Herman Lelivelt en Ernst Berends naar Reims waar we na een zeer voorspoedige reis tegen 17.00 h bij het gereserveerde hotel Bristol aankwamen, auto gestald in de ondergrondse P-garage onder de boulevard er pal voor. Even relaxen op kamer, toen eindje gewandeld - terrassen waren al uitgezet - vroege lente in aantocht! Na biertje ergens restaurant binnen en daar prima gegeten. Slechte/geen WiFi ontvangst op kamer, wel op gang en beneden bij receptie. Na goede nachtrust en prima ontbijt even naar de bakker de catering verzorgen. Komen Joop & Bets Zantinge tegen, zaten in naburige Hotel Cristal met Bert & Henny. Al voor 09.00 h bij beurs terrein, kunnen auto redelijk in de buurt kwijt. Enorme rijen voor de kassa's. Komen 30.000 bezoekers in 2 dagen, is grootste evenement in Reims. Precies om 9.30 h gaan de hekken open. Prachtig weer, eerst buiten rondgelopen toen wat spullen gedropt op de stand van Didier in de hal. Treffen Nico Michon en Jos van Wychen op een stand. Huub, die ook zou komen, niet gezien. Op HY stand ligt de motor compleet gedemonteerd voor de auto! Mooie 10HP van rond 1923, geheel in authentieke staat voor ca 7000 euro. Tegen lunchtijd weer enorme rijen voor de catering kramen, ze leren het nooit die Fransen. Wij zitten lekker in zon achter de hal waar we voor 10 Euro weer Flammenkuchen, koffie, wijn en nog soort donut krijgen. Opbrengst voor Afrikaanse scholenproject van Didier in Burkina Faso. Kees vindt een oud type lichtschakelaar voor zijn coupé! Enorme prijsverschillen tussen de kramen onderling! Bij verlaten terrein zijn de kassa's nog open, we denken slim te zijn en willen alvast kaartje voor zondag kopen, maar dat is niet mogelijk!

Terug naar hotel, zaterdagavond, druk op de boulevard. Terrassen - onder de IR stralers -al aardig bezet! Willen bij Indiaas restaurant gaan eten, vol alleen indien gereserveerd. Bij adresje van vorige avond zijn we wel welkom komen naar 3 andere Nederlanders te zitten, Herman herkent de stem en zegt je bent toch Wim Lentink van de Boterdijk in Heumen? Zeer verbaasde reactie - inderdaad dat klopte, was voorheen ook lid van Arnhem/Gelre. Zat in onze groep Parijs - Moskou! Traction later via Joop Thijsen/ Bieberg verkocht! Nu in 2 CV geïnteresseerd, was met Margot, zijn zoon en wonen nu in Groesbeek. Kleine wereld dat je uitgerekend naast hun komt te zitten in Reims!

Zondagmorgen opvallend stil, kunnen auto vlak bij kassa parkeren en ook geen lange rijen dit maal! Komen Bouwe de Boer tegen die vertelt dat dit jaar voor het eerst via Internet ook kaartjes gekocht kunnen worden. Komen ook Rene Methorst nog tegen bij de stand van - de still going strong- Pieter van der Swan. Tegen 15.00 h hebben we het wel gezien, weer zeer vlotte terugreis en ter afsluiting bij wegrestaurant Heumen lekker gegeten. Denk dat er toch ca 10 Gelre-leden geweest zijn.