titel

Ook dit jaar hebben we de Nationale Franse Feestdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Kregen zeer spontane reactie van Theo en Maria Schrijvers dat we welkom voor een BBQ waren in hun achtertuin op zaterdagmiddag 12 juli.

Op die stralende middag "druppelden" vanaf 15.30 h de eerste deelnemers binnen, echte druppels hebben we niet gezien, het trok wel even dicht en begon te waaien toen we net klaar waren!

De achtertuin was inderdaad groot genoeg! Prachtig vrij uitzicht op een flink aantal paarden bovendien en elders in de tuin stond ook nog een bijna door de natuur teruggenomen Renault Quatre! In Theo's garage staat al een tijdje een beter exemplaar, - gespoten carrosserie - te wachten om weer opgebouwd te worden. Ook liefhebber van oude Mercedessen, zowel van schaalmodellen als van echte! De Traction stond onder de carport.

Maria's hobby was te zien in haar atelier, schilderijen in warme kleuren vaak met Afrikaanse taferelen. Ook zeer fraaie staaltjes van houtsnijkunst meegebracht van diverse verre reizen uit zonnige oorden!

Uiteindelijk 20 volwassenen en 3 kinderen in de tuin, diverse tafels, parasols en inderdaad een dubbele Weber ( met wat startproblemen) Met vereende krachten van de superstokers werden de BBQ warm gestookt. In de keuken stond een enorme schaal met vers aangemaakte salade, diverse vleessalades, groente, stokbrood, drank - alles prima verzorgd door Theo en Maria. Zelfs frietjes voor de kinderen.

Toen de Webers op temperatuur worden kon het vlees erop, bij toerbeurt "bemanning" erbij want het gaat vaak snel te hard! Gezellig bijkletsen, Benno's mooie jonge Berner - Boefje geheten - gedroeg zich voorbeeldig en lag op flinke afstand toe te kijken zonder maar een keer te blaffen!

Niemand kwam te kort want er bleef zelf vlees in de koeling, de grote saladeschaal was nagoeg leeg > prima ingekocht!
Tegen 20.00 h namen de meesten afscheid, nog even koffie gedronken, Theo & Maria nogmaals hartelijk bedankt voor de perfecte organisatie. Zo was een ieder met volle maag en een tevreden gevoel mooi op tijd weer thuis om Nederland te zien winnen van Brazilië!

EB