TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

pano2 

Zondag 12 januari, een mooi heldere droge dag met beetje nachtvorst vooraf, er bleek zelfs lokaal gestrooid te zijn! Maar dat weerhield ca de helft van de 40 aanwezige Gelre leden er niet van de Traction thuis te laten! Tegen 14.00 leek het dus wel een vroege voorjaar-meeting op de P-plaats van de Orangerie van landgoed Groot Warnsborn. Tot ca 14.30 h bleven de meesten buiten bij de auto's elkaar de beste wensen geven toen toch maar naar binnen waar de koffie klaar stond met gebak waarop zowaar de Gelre vlag in miniatuur.... hapt zo heerlijk weg!

Rob & Wouter - de auteurs van het prachtige nieuwe boek Over Frankrijks Wegen stonden al druk te signeren. Om 15.00 h werd de NJ borrel geserveerd, men hief het glas om daarna het bestuur aan het woord te laten. Geen verkiezingen nodig want niemand was aan het eind van zijn bestuurstermijn.

Heiko nam de evenementen kalender door met vele meetings in dit dubbele jubileumjaar, 50 jaar TAN en 80 jaar Traction! We willen gezamenlijk naar de grote traction-meeting in Frankrijk rijden, half september in La Ferté Vidamme. Wie gaat er mee?

Crisis in de afdelingskas, voor het eerst in 39 jaar een negatief saldo van 100 Euro, maar dankzij een gift van de nieuwe sponsor Van Dal Assurantiën werd dat probleem ter plekke opgelost! 2014 dus met schone lei begonnen! Meteen maar weer wijn en bloemen gekocht om uit te delen. Vanwege hand- en spandiensten bij diverse meetings werd er dit keer een Lady team in de bloemetjes gezet: Corry Réparon, Anke De Haan, Carmina Tersluizen en Jaqueline Jansen wel te verstaan!

Ons nieuwe lid Paul Galema kreeg de gecombineerde aanmoedigings- pechvogel prijs. Hij nam de 7C 1939 over van zijn moeder, om de motorruimte eens goed schoon te maken, hoofdremcilinder te reviseren enz werd mbv Pim & Ernst de motor er uit getakeld. Dan ook maar even naar het binnenwerk kijken, dus cilinderkop gelicht > zag er best goed uit, alleen wat roest in één cilinder, water lekkage. Beetje opschuren en een nieuwe koppakking dachten we, maar later bleek dat er ook een diepe groef in die cilinderwand zat. In het magazijn had men zowaar 4 overmaat zuigers voor dit 72 x 100 blok! Helaas bleek de groef te diep te zijn om weg te honen en aan een oude voering blijkt zeer moeilijk aan te komen, flinke pech dus!

Omdat Michiel in 2013 zijn familie in Barcelona eens niet per traction bezocht ging de km-vreter prijs naar de equipe Herman & Ernst die per Six Familiale naar het hoge noorden gereisd waren met Trondheim als keerpunt, bijna 4500 km.

Ook redactielid Pim, Rob voor de mooie kalender en webmaster Frank (niet aanwezig) werden met een fles wijn bedankt voor hun vele werk.

Daarna reed een beperkt aantal tractions naar het wat verder op gelegen landgoed waar ze even op het gras mochten staan voor een foto-shoot. Tot ruim na vijven werd er door de "Gelre-familie" - want zo voelt het inmiddels gezellig nagekletst en geborreld in De Orangerie. In 2015 bestaan we 40 jaar en mogen we ook het landelijk Jaarfeest organiseren. Werk aan de winkel dus en hulpvaardige handjes gevraagd!