TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

14juliViering Quatorze Juillet afd Gelre, 

Zelfs de party-tent had Robri's! Zoals zo vaak waren de weersgoden ons weer zeer goed gezind! Op die prachtige zonnige zaterdag 13 juli verschenen er rond het middaguur al diverse tractions op het prachtige Landgoed Barendonk in Beers, een hoog cabrio-gehalte bovendien! Na aanmelding /inschrijving gingen de kampeerders hun tentjes opzetten of zochten een mooi plekje voor hun oude dan wel nieuwe Biod caravan, ook een kriel-KIP van de partij en verder een prachtige Jumper camper! Allemaal bijeen op één veldje. De tractions stonden opgesteld op het gras bij de inrit, daar werd ook al flink geborreld > Ria was jarig en na felicitatie wachtte een lekkere rosé! Tegen 15.00 h verscheen de rode catering-HY, deze werd naast ons zaaltje met terras opgesteld. Even later kwam ook de Six gevuld met de Reparons en de afdelingsdrank aanrijden! Kok Gert Jan begon al met zijn de voorbereiding en in no time kwamen er al heerlijke geuren uit zijn rijdende keuken! Steeds meer leden kwamen erbij, sommigen om gewoon even gezellig te buurten. Voor het diner bijna 30 eters, ook uit afdeling Oost en Zuid! Op de camping 2 tenten, 3 caravans en 1 camper bewaakt door in totaal 4 honden!
In totaal hebben 17 Gelre-leden hun gezicht / tracs laten zien gedurende deze 2 dagen! Goede opkomst, alleen waren daar wel heel wat mails voor nodig! Velen woonden zo dicht bij dat ze hun eigen bed prefereerden, dat er dan iets minder gedronken kon worden was geen belemmering. Op de mooie door Anke gemaakte menu-kaart stond:
menuDiverse voorgerechtjes, Franse uiensoep, 2CV borst met dopperwten-munt puree / salades/ aardappel-garnituur, crèpes met amandelen, amaretto en ijs, kaasplankje. Al dit lekkers kwam vanuit de rode HY, steeds met uitleg door de kok Gert Jan en vlot uitgeserveerd door Aniek! Chapeau! Dit alles voorzien van een lekkere Merlot of gekoelde rosé maakten het tot een waar feestmaal! Het bleef lang gezellig met mooi uitzicht op de tractions in het licht van de ondergaande zon! Nadat de "thuis-slapers" vertrokken waren bij de tent nog even gezellig na-geborreld met weer wat andere specialiteiten, daarna dormir .... Rustig en relaxed opstaan, gewekt door de vele vogeltjes, prachtige camping! Even de bestelde verse croissantjes en een pistoletje halen bij de receptie, je waande je soms echt echt even in Frankrijk. Om 11 h maakten we de dag goed van een groep gehandicapten die ook op de camping verbleven door een ritje met ze te rijden. Inmiddels waren ook wat andere leden verschenen die aan de rit naar de frans dag in Hummelo gingen deelnemen. Na toespraak door Tom naast de wijze uil vertrok de kleurrijke stoet richting het oosten. Na ontbijt en koffieklets verzamelden zich rond 11.00 uur meer Tractions, die 12 verstandelijk gehandicapten en 5 begeleiders, die ook op het landgoed vertoefden, een rondritje door de omgeving aanboden. Dit werd zeer gewaardeerd en was voor de meesten een niet te vergeten belevenis.

Hierna werd het kamp opgebroken en om 13.00 uur startte een internationale rit, waarbij conform de theory of constraints van managementgoeroe Goldratt de langzaamste auto voorop reed: Hans en Hanneke met daarachter de Kip Krielhen uit 1961. De sliert trok hiermee veel bekijks van omstanders. De rit voerde van Brabant naar Limburg, door Duitsland via Kleve en Emmerich naar Gelderland waar we via 's-Heerenberg de achterhoek in reden naar Hummelo. Hier was al 4 dagen een Fête Nationale aan de gang, waar wij als kers op de taart via een stoffig zandpad binnen reden en onze voitures opstelden naast Hotel/Restaurant de Gouden karper, die ons met een glaasje wijn verwelkomde. Meteen stonden er drommen mensen omheen die de berijders het hemd van het lijf vroegen. Gezien de tropische temperatuur die inmiddels was ontstaan was dat geen straf. Er stond ook een Peugeot 203 tussen onze Traxen en verderop een aantal 2CV's die ook te huur waren. In het dorp was een uitgebreide Brocante, overal klonk Franse muziek en in de plaatselijke kerk stond Bennie Jolink van Normaal schilderijen te beoordelen. Nog maar twee weken geleden was een klein groepje Gelre leden wezen høken in Toldiek, enkele kilometers verderop. Toen deze hierover vertelden bleek hier meer animo voor te zijn, dus als dat Normaal volgend jaar weer oerend hard optreedt zal de groep høkende Tractionrijders groter zijn. Diverse Gelre leden streken neer op een aangenaam terras en om 17.30 uur schoven we aan bij De Gouden Karper, waar een heerlijk Frans driegangen diner werd geserveerd met daarbij een drankje van het huis. Voldaan wilden we huiswaarts keren, maar Bert en Hennie Zantinge deden er nog een schepje bovenop door ons bij hen thuis uit te nodigen voor een kop koffie / thee met lekkere koek. De hele stoet trok dus van Hummelo naar Ellecom om daar nog een gezellig uurtje in de tuin door te brengen en het musée Quai de Javel te bekijken. De Trax van Tom klonk plotseling als een moderne C1 en had 25% vermogen minder. Uit een blik onder de motorkap bleek meteen dat er sprake was van sabotage, een lolbroek had een bougiekabel los getrokken zodat 1 cylinder geen medewerking verleende.
Toen de kabel er weer op zat konden we op volle kracht weer naar huis. Toen de kabel er weer op zat konden we op volle kracht weer naar huis.

Chapeau voor het organistie team Tom & Anke de Haan en Rob & Corrie Reparon, verder dank voor het gastvrije verblijf op Landgoed De Barendonk / Liesbeth Hermanussen - Thijsen en medewerkers.