TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

niewjaarsreceptie

Op zondag 13 januari werd voor de 32 ste keer de Gelre NJ receptie gehouden, slechts 4 x werd een locatie 2 x bezocht ! Zo leer je steeds weer mooie plekjes in de regio kennen! Ditmaal te gast op Landgoed Rhederoord in De Steeg.

Al voor 14.00 h reden de eerste Tractions de statige oprijaan op. Het droge licht vriezende weer weerhield 10 Gelre leden er niet van om te tracs thuis te laten. Binnen in het Koetshuis brandde de open haard en was het lekker warm en werd het steeds drukker. De 10 Tractions stonden keurig naast elkaar opgesteld voor het Koetshuis. De families Janssen en Tersluijsen - met 5 kinderen - kwamen in één superlange auto, neen geen Familiale maar een Lincoln Towncar van ruim 9 meter, met bar dus de receptie was onderweg al begonnen!

Uiteindelijk verschenen er ca 40 Gelreleden die met hun familie voor de toegezegde 70 personen zorgen.

Na welkomstwoord van Heiko en terugblik werden eerst de wat gewichtere zaken behandeld. Heiko gaat niet voor zijn tweede termijn dus is de voorzittersfunctie vacant en in de Evenementen commissie is aanvulling nodig omdat Richard na 11 jaar actieve dienst een stapje terug doet!

Lady of the Year heet voortaan La Dame de l'Année en Hanneke Rietveld was ditmaal de uitverkorene. Ze leerde uit noodzaak in de Traction rijden om Hans - herstellende van zijn niertransplantie - toch in stijl naar de diverse meetings te brengen! Chapeau! Michel ging één week na zijn jaarlijkse tripje van ca 4000 km naar de familie in Barcelona met de traction op vakantie naar Engeland met de ICCCR als einddoel, totaal weden er 8200 km afgelegd, wederom dus weer de km-vreter met als goede tweede Herman & Yvonne , hun reisgenoten tijdens de Engeland trip.

Zowel de oude als de nieuwe Pechvogel van het Jaar waren niet aanwezig, geen pech maar vanwege familieverplichting en deelname aan de Interclassic beurs. Benno Schmitz mag dit jaar de trofee poetsen, hij wilde zijn buurman demonstreren hoe goed de pas gerepareerde Big Six startte, hij deed dat staande naast de wagen via het open raampje. Inderdaad,starten en lopen - Herman had zijn werk goed gedaan - helaas stond de auto in zijn achteruit en niet op de handrem! Twee andere oldtimers werden geraakt, 3 auto's met schade dus! Verder werden uiteraard de web-site maker Frank, de TAN-kalender ontwerper Rob en redactie-lid Pim met een lekker flesje wijn bedankt voor hun verdiensten!

Daarna reikte Pim de vorig jaar in het leven geroepen Doornoosje-troffee uit. Bedoeld voor tractionisten waar de prins op het witte paard NIET langs gekomen is om de al veel te lang stilstaande traction wakker te kussen. Van de vorig jaar 4 genoemde kandidaten vielen er 3 af > én had de Commerciale verkocht, de ander had zijn 11D Sport weer rijdend gemaakt en de enige echte Nederlandse décapotable is inmiddels gespoten, bekleed en zullen we binnen kort na ruim 30 jaar weer op de weg zien! De eer viel dus te beurt aan Ernst die zijn belofte niet had waargemaakt en beterschop beloofde! Daarna werd er nog lange tijd gezellig bijgepraat met een drankje en lekkere hapjes!

Zeer goede opkomst, mooie start van 2013!

EB