TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

01

Omdat ons stamcafé Onder De Toren vanwege Corona perikelen de hele maand augustus gesloten bleef zou er weer een afdelings-avond vervallen. Bij veel leden is er nog angst om in zaaltjes bijeen te komen - zelfs op 1,5 m - op zoek dus naar een buitenlocatie! Pim kwam met het idee om samen te komen op de pas verfraaide Maasboulevard in zijn woonplaats Mook. In diverse buitenlandse steden is dat ’s zomers heel gebruikelijk dat groepen oldtimer-liefhebbers elkaar maandelijks een treffen aan een kade of in een park. Paar jaar geleden dat in Gotenburg meegemaakt. In Nederlandse grote steden allemaal wat moeilijker realiseerbaar, vergunningen nodig, P-beleid etc. Daar in Mook geen last van, dus via de social media / E-mail etc de leden geïnformeerd.

Vrijdagavond 14 augustus, prachtig windstil zomerweer. Bij aankomst om 19.30 h stond er al één traction en zaten Erik & Ineke heerlijk in de zon met mooi uitzicht op de druk bevaren Maas!  Al spoedig meer tractions op de boulevard, ook Hans van den Brandt van afd Zuid met zijn witte Six Cabrio verscheen ten tonele en vond het een leuk initiatief! Helaas wel wat afmeldingen > velen waren ook nog op vakantie.

Uiteindelijk 12 leden / ca 20 personen, aanmerkelijk beter dan de laatste afdelingsavond in juli in Elst toen slechts 8 personen aanwezig!  Nu maar liefst 8 tractions, 1 DS en verder wat moderne Citroëns en een Peugeot Cabrio (wel merken trouw allemaal dus!) Helaas ook en berichtje dat Kees van der Wees (Peugeot!) in Nijmegen gestrand was vanwege rood lampje - te warme motor! Ook nog leuk bezoek van iemand in zelf ver- gebouwde 2CV Pick Up met hagelnieuw kenteken!

Mooie zons-ondergang en altijd wat te zien op de Maas! Velen hadden tuinstoel / koelbox etc meegebracht zodat het een gezellig toeven was. Volgende keer food-truc regelen? Bleken maar liefst 5 van de 10 leden aanwezig te zijn die aan onze Tour de la Tour hadden deel genomen in 2018!

Michiel (net terug van vakantie uit Polen) vertelde daar over - hadden daar wat toch al geboekte en betaalde hotels bezocht, mooie oude steden bezocht maar in Torun zelf niet geweest, prijzen vielen erg mee. Meeste grote hotels waren gesloten vanwege totaal ontbreken van toeristen.

Werd na 21.30 h snel donker en tegen 22.30 h verliet de laatste traction de Maas-boulevard, Iedereen vol lof over deze alternatieve afdelings avond!

Even kijken wat de situatie op 11 september is anders zeker voor herhaling vatbaar bij droog weer!

EB