Eerste evenement in 2020 was de zeer goed bezochte NJ receptie in Het Sfeerhuijs naast de Looimolen (en Erik) aan de Graafseweg in Nijmegen. Maar liefst 40 leden / 66 personen in het knusse zaaltje. Buiten rondom de molen en op de P-plaats voor de naastgelegen villa stonden 9 tractions en 2 snoeken. De winter was ver weg met ruim +10 °C! Na ontvangst met koffie plus wat lekkers eerst een uurtje bijpraten. Stickers met het nieuwe TAN logo werden uitgereikt. Tegen 15.00 h toen iedereen binnen was met welkomst-drankje geproost op een Gelukkig, Gezond en Pechvrij 2020. Terugblik activiteiten in Jubileumjaar 100 Ans Citroën. 2020 is trouwens voor onze afdeling een jubileum jaar, op 19 april bestaan we (Arnhem/Gelre) precies 45 jaar > gaan we zeker vieren!


Richard Vos reed jl zomer op de in renovatie zijnde Nijmeegse Waalbrug over iets heen het geen hem een zwaar beschadigd spatscherm, deuk in de velg en snee in de voorband opleverde! Werd daarom tot Pechvogel 2019 benoemd en de bijbehorende trofee werd hem overhandigd door Bert Zantinge de vorige "eigenaar"!
Wie reed de meeste km's? Michel Tersluisen was voor vakantie weer "even" naar Marokko geweest en mailde dat hij dit jaar slechts 6269 km had afgelegd. Nu de boot vanuit Zuid Frankrijk genomen, de vorige keur vanuit Spanje, toen 8200 km. Herman van Leeuwen stuurde foto's van zijn tellerstanden van januari 2019 en 2020, na aftrek was dat 6203 km! Net 1 ritje te weinig gereden dus. Voor Michel een grote en voor Herman een kleine fles wijn dus. Herman mocht even blijven staan want hij zorgt dat de Gelre website actueel is en ontving hiervoor ook een grote fles wijn!


Tijdens de Herfstrit werd er op een winderige P-plaats warme soep met belegde broodjes geserveerd, de keuken-prinsessen daar waren Thea Kuijer en Jaqueline Janssen > de nieuwe Ladys of the Year dus! Bloemen en wijn voor die dames.


Binnen Gelre huist ook 2/3 deel van de redactie van ons fraaie maandblad TraXion. Pim Berends verzorgt de Layout en Jooske Wittop Koning de Proofing (zorgt dat alles tekstueel klopt) Voor beide een lekkere fles bedankwijn. Ook kalender-ontwerper Rob Jansen ontving er uiteraard één. Net als onze beide Controleurs Technique: Joop Zantinge en Herman Lelivelt. Ook dit jaar komen er weer data voor deze zeer noodzakelijk technische controles. Op de beurs CitroMobile is het onderhand traditie geworden dat Joop Thijssen op zijn stand daar - na 15.00 h - een flesje opentrekt voor bezoekende Gelre leden. Wordt zeer gewaardeerd en Joop ontving als dank een lekkere fles rosé, beloofde dit ook dit jaar - nu dus in Gorinchem- weer te doen!


De Evenementen-kalender werd nog even doorgenomen, kwam er nog één bij want familie Wouters - Milsbeek deelde mede dat er dit jaar - ergens in mei - weer een Jour d'Artistique komt. Nadere gegevens volgen.
Nog lang wachten waren de in Frankrijk bestelde 3 grote banners - ruim 2 m hoog - met oude traction reclame-fotos gearriveerd. Werden er 2 getoond.

Tegen 17.30 h verschenen de Plats du Jour op tafel en werd er nog tot ca 19.30 h gezellig nagekaart!
 EB