TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

panohart

Eefde, donderdagavond 16 mei...
Om 18.30 h staan er al 2 eenzame eendjes op de grote P-plaats voor het dorpshuis ‘t Hart van Eefde. Alliance Francaise - afd Zutphen - heeft Anne Lobbes / Marketing & PR Citroën Nederland uitgenodigd om een lezing te komen geven over het 100 Ans jubileum, ik had beloofd voor wat auto’s op 1 op 1 schaal te zorgen!
Om 19.15 h arriveren de U23 en 11BL van Joop & Bert Zantinge. Bak in kiepstand gezet!.

Om 19.30 h komt Frans Koop/ voorzitter afdeling Oost - met zijn Six cabrio. Voitures mooi aan weerszijden ingang opgesteld, wat vlaggen erbij et voila, het grande publique kan binnen komen  en dat deden ze > zaaltje zat propvol!

Plein inmiddels aardig volgestroomd met eenden, Acadyanes, een BX etc. Niet zo plein meer dus….

Na de welkomst-koffie begint Anne om 20.00 h met haar leuke lezing met veel toepasselijke plaatjes - uiteraard in keurig Frans en goed te volgen. Ze stelt zich voor als: Francophone, Francophile & Citrophile! De Franse taal en Citroën blijken haar letterlijk & figuurlijk al van kinds af aan met de paplepel ingegeven te zijn! Familie in la douce France, vader en meer familie fervente Citroen-rijders > dat kon dus niet missen!

Heeft zich onlangs ook zelf een Dyane cadeau gedaan van haar eigen bouwjaar!

Het ontwerp van de 2CV was gebaseerd op een paraplu op wielen, Anne zegt: Souvenez vous le paradis. On roule dans notre Dyane avec toit ouvert dans une pluie de bonbons! Oftewel: Denk aan het paradijs > we rijden met onze Dyane met het dak open in een regen van bonbons!

In pauze huldiging en uitreiking - medaille d'honneur - veur de Alliance-veurzitter met glaasje wijn erbij! Daarna deel 2 van l' histoire, met nog quizje ter afsluiting waarbij ook de spaarzaam aanwezige jeugd naar voren wordt gehaald!

Andre zei het ook al: Kinderen zijn de klanten van de toekomst! en het derde woord dat een baby hoort te zeggen > Mamma, Pappa, Citroen!

Tegen 22.30 h is Eefde weer Citroënvrij.

Ernst Berends