TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

De weersverwachting voor zondag 13 januari was "gunstig" droog en temperaturen ver boven nul, vele Tractions zetten koers naar hartje Arnhem. Unieke kans om te parkeren in het Sonsbeekpark op de heuvel bij de Witte Villa, vandaar prachtig uitzicht over de stad. Om 14.30 h stonden er al ca 15 Tractions en rond 15.00 h maar liefst 23 waaronder weer unieke exemplaren : 3 cabrio's, 15 CV Langenthal, Normale decapotable, 15 CV Familiale en uiteraard een grote collectie Sportjes en Normales!


Helaas vonden 2 fanatieke Parkbeheer "hulpcowboys" op mountainbikes dit allemaal maar niks, ze gingen binnen navragen of we wel toestemming hadden om in het park te parkeren. Ja dus! Was niet aan hun doorgegeven…. flink gepikeerd waarschijnlijk, dus moesten de auto's van het gras. Leverde een extra wolk benzine dampen en uitlaasgassen op ……goed voor het park! We mochten ook niet buiten staan met een glas wijn in de hand was de volgende opmerking! Dan maar naar binnen, waar het gezellig druk was met de ca 80 aanwezigen! Vele oude bekenden, ook enkele ex-leden waarvan het traction-hart weer behoorlijk aan het kriebelen is! We mochten ook diverse nieuwe gezichten begroeten en Joop van garage Bieberg Klassiekers meldde zich aan als nieuw lid!

Om 15.30 h werd een ieder uitgenodigd in het zaaltje achter de rode gordijnen. De voorzitter verwelkomde een ieder en liep even alle zeer goedbezochte activiteiten van 2007 door. Dankwoorden en flessen wijn voor onze webmaster en redacteur die er toch maandelijks ook vele uren aan besteden. Bloemen en wijn voor Ria van Wichen de nieuwe Lady of the Year! Dit jaar werden ook enkele pechvogels naar voren gehaald : Jan en Agnes Pas die hun tweede poging om per Traction deel te nemen aan de Hemelvaarts-rit zagen stranden, 3 x scheepsrecht dus dit jaar gaat het zeker lukken! Michel Tersluijsen kreeg de combinatieprijs avonturier/pechvogel. Pas lid ,wat te denken om dan echtgenote en kleine kinderen per Traction met zware caravan erachter op vakantie naar Spanje te gaan (eerst wel even geoefend op de Zevenheuvelenweg ….)
Rustig door Frankrijk gereisd, daar veel aanspraak, de Pyreneeën werden ook gehaald maar toen ging het mis > lekke koppakking en verbrande koppeling…. ANWB brengt je thuis! Toch voor herhaling vatbaar zegt Michel, alleen al vanwege de belangstelling en aanspraak onderweg! Vervolgens vertelde Gerard de penningmeester dat we weer een keurig positief saldo hadden, mede door enkele trouwe sponsors!


Daarna berichtte Richard wat er gaat veranderen in de Statuten die op de komende ALV nog goedgekeurd moeten worden. Ook afdelingsbestuurs-leden mogen dan maximaal 2 x 3 jaar in functie zijn. Huidige voorzitter en penningmeester zijn dus al jaren "in overtreding" en moeten aftreden is het gevolg. De diverse oproepen voor opvolgers hebben geen kandidaten opgeleverd. Wel heeft Jaap Schlebos zich aangemeld om onze evenementen mee te helpen organiseren. Diverse vragen en opmerkingen van de toehoorders : afsplitsen, allemaal donateur worden, "papieren voorzitter" benoemen etc. Wordt vervolgd, we gaan voorlopig maar gewoon door! Gordijnen weer open om deze weer zeer geslaagde middag gezellig af te sluiten, want daar gaat het immers toch om bij een vereniging, moet één grote familie zijn niet gehinderd door te veel regeltjes van bovenaf! Die zijn er al genoeg in Nederland en de EU!