TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Pano

Al voor 14.00 h stonden er diverse tractions op de P-plaats aan de Waalbandijk in Dodewaard. Erg winderig, + 10 °C, dus geen sneeuw en het zout was al lang weggespoeld door de vele buien van de laatste dagen! Binnen in de eeuwenoude Herberg De Engel was het lekker warm en al gezellig druk. Bij binnenkomst koffie met een gebakje opgesierd door 40 jaar Gelre logo > hapt zo heerlijk weg! Tegen 15.00 waren er ca 35 Gelre leden binnen, met aanhang zorgend voor ruim 60 personen. Op de P-plaats toen 11 Tractions, één 2CV en één Snoek plus een opvallend hoog aantal moderne Citroëns!

gelre40Voorzitter Heiko heette de aanwezigen welkom, en we hieven het glas op een voorspoedig gezond en pechvrij 2015. Wat later werden de komende evenementen toegelicht, op 19 april bestaat Gelre 40 jaar, verder zijn we aan de beurt om het landelijke TAN jaarfeest te organiseren, als datum is 13 september gekozen. Er werd een oproep gedaan om een organisatie-team te vormen. Uiteraard komen er ook een Gelre Voor- en Najaarsrit, sleutelochtenden enz.


De Pechvogel van vorig jaar was niet aanwezig dus de trofee kon nog niet uitgereikt worden de nieuwe...... Joop Keizer was ditmaal de "gelukkige" en nam alvast een fles TAN-wijn in ontvangst. Na een probleemloze reis van 1600 km - bezoek La Ferté Vidame - kwam er enkele kilometers voor thuiskomst een hond in aanraking met zijn traction. De hond was alleen een beet je dizzy, maar de traction had behoorlijke schade aan het voorspatscherm.

Twee kleine flesjes wijn voor 2 andere "pechvogeltjes" die al 8 maanden tractionloos zijn, ze verkochten namelijk alle twee hun auto op CitroMobile en het vinden van een "nieuwe'' valt een beetje tegen. Joop Tijssen & Jaap Schlebos zoeken driftig verder. Ook wijn voor webmaster Frank (niet aanwezig) en redactielid Pim Berends. Bloemen waren er voor de ditmaal 3 Ladies of the Year. Die eer viel te beurt aan Marjan Schlebos voor de ontvangst bij de Voorjaarsrit, Ria Schrijvers voor de organisatie van de BBQ en Wietske Hanenburg voor de goede catering tijdens de Sleutelochtend.

Geen prijs voor een kilometer-vreter dit keer, geen beginnen aan het waren er minstens 7 die allemaal per traction naar de grote Franse meeting zijn geweest! Penningmeester Jos kwam met de heugdelijke mededeling dat er een flink positief kassaldo is, ter gelegenheid van 50 jaar TAN heeft iedere afdeling namelijk 2300 Euro uit de centrale kas gekregen. We moeten ons maar eens goed beraden hoe dit de komende jaren zinvol te besteden, mag niet aan drank, diners enz. besteed worden! Tegen 17.30 h werd de zaal wat leger, een flink aantal leden bleef nog gezellig natafelen want ze wilden de Menukaart uit proberen.

We kunnen weer terugzien op een zeer goed bezochte NJ receptie, nog dank aan Hanneke en Hans Rietveld die deze prima locatie uitgezocht hadden!
EB