TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

De winter nadert, de Tractions zijn weer begonnen aan hun winterslaap. Met een beetje geluk wordt deze op een mooie pekelvrije dag onderbroken voor een ritje. Het clubleven gaat volop door, maar is daarbij wel afhankelijk van mensen die zich voor de club inzetten.

01Bestuursvacatures
In verband met het verstrijken van de termijnen zoekt het Gelre bestuur dringend een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter. Ook de evenementencommissie kan uitbreiding gebruiken. Heb je belangstelling, meld dit even bij Heiko of bij mij via telefoon of e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben we doorgaans voldoende leden bijeen, dan willen we graag de nieuwe bestuursleden benoemen.

Afdelingsavond 12 november
02In een ruime zaal met goede ventilatie gaf Dick Appels een mooie prestatie over het prestigieuze merk Facel Vega. Dit werd opgericht door Jean Daninos. Hij was zijn loopbaan begonnen bij Citroën en begon in 1938 een staalperserij (Facel), die koetswerken leverde aan Delahaye, Panhard en Simca. Toen begin jaren ‘50 alle prestigieuze Franse automerken verdwenen, doordat de elite kleiner geworden was en de overheid veel PK’s zwaar belastte, begon hij in 1953 met het maken van auto’s van zijn eigen merk Facel Vega. Het leverde prachtige auto’s op. Helaas kwam dit avontuur in 1964 al ten einde, omdat de motoren van het laatste model zo slecht waren dat ze in de fabriek drukker waren met het uitvoeren van garantiewerk dan met het produceren van auto’s. Het gebruik van de betrouwbare 1,8 4-cylinder Volvo Amazon motor en de 6 cylinder uit de Austin Healey kwam te laat en het faillissement was onafwendbaar. In totaal zijn er nog geen 3000 Facel Vega’s gemaakt. Geschat wordt dat ongeveer de helft daarvan nog bestaat. Het op de weg houden is een uitdaging: omdat er vrijwel geen onderdelen zijn moet alles met de hand worden nagemaakt.

Na de presentatie van Dick hebben we nog gezellig tot zaterdag nagekletst.

03

Kerstiner

04

2021 sluiten we af met het traditionele kerstdiner. Op zaterdag 18 december ben je welkom om 12:30 bij restaurant Heeren van Berg en Dal, De Oude Kleefsebaan 94, Berg en Dal. Deze heeren bereiden voor ons een heerlijk 5-gangen Kerstmenu met keuze-opties. Neem vast een kijkje op de site, dan loopt het water je in de mond: https://deheerenvanbergendal.nl/kerst/

De club draagt € 5,- per persoon bij, zodat we het menu kunnen aanbieden voor

€ 44,95 per persoon inclusief koffie of thee ter afsluiting. De overige drank is voor eigen rekening. Er is ruime parkeergelegenheid bij Tivoli, op 200 meter afstand.

Inschrijven mag direct, maar uiterlijk voor 11 december, bij voorkeur via www.tangelre.nl (en als dat niet lukt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Betaling na afloop van het diner. Mocht je na 11 december annuleren of niet komen, dan moeten we toch het bedrag in rekening brengen, omdat het restaurant daar alles op in koopt.

Voor toegang is de QR code check vereist. Mocht de huidige sluitingstijd van 20:00 uur dan ook nog steeds van toepassing zijn, dan beginnen we om 17:00 uur.

Nieuwjaarsreceptie

Op zondag 16 januari om 14:00 uur ontvangen we je graag bij café Hanneke, van Heemstraweg 17 te Weurt, om een toast uit te brengen op 2022. Op deze locatie zijn we wel eens een herfstrit gestart. We informeren je over de evenementenkalender voor 2022 en reiken weer de km-vreter en pechprijs uit. Meld ons hoe veel kilometer je het afgelopen jaar met je Traction heb gereden of als je gestrand bent met pech, dan kun je meedingen naar deze prijzen.

Laat svp voor 9 januari even weten of je komt via www.tangelre.nl (en als dat niet lukt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Ook hier is voor toegang de QR code check vereist.

05