TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Na 2 weekjes echte winter voor Nederlandse begrippen, ineens een wel zeer vroege lente!  Bijna 30 graden temperatuur verschil in een paar dagen! Er werd gewaarschuwd voor een koudegolf en 10, 20  40 cm sneeuw! Sneeuwduinen van een meter hoog? De ene omroep kwam met nog spectaculairdere berichten dan de ander! Wie heeft er nog een Kegresse in de schuur staan? In plaats van al die virologen nu ineens weermannen en ijsmeesters op TV men hun angstaanjagende voorspellingen! Geen corona- maar schaatskoorts dus nu! Konden we er nog wel even bij hebben! Geloof niet dat we echte corona-patiënten binnen onze afdeling hebben, helaas nog wel steeds een te volle ziekenboeg met ernstige gevallen. Hopelijk brengt het vroege voorjaar wat verbetering.

In Afdelingsnieuws Oost staat een terechte opmerking over het Gelre Jubileumjaar, in ons afdelingsnieuws van vorige maand stond per abuis 40 jaar dat had 45 moeten zijn! In eerder nieuws stond het wel juist! Dan iets over de naam Gelre / Arnhem.

In april 1975 werd afdeling Arnhem opgericht na een splitsing van afdeling Oost. In 2000 dus ons 25 jarige Jubileum gevierd. Rond die tijd kwam de wens uit het hoofdbestuur om de afdelings-namen eens te herzien omdat “de vlag de lading niet meer dekte”. Bij Midden, Zuid, Oost, Noord was dat in orde maar de afdelingen met steden-namen stonden ter discussie. Toen ook onze ledenlijst eens bekeken, we hadden slechts 3 in Arnhem wonende leden, 5 in Nijmegen, 3 in Wijchen etc. Omdat er ook wat leden buiten de provinciegrenzen van Gelderland woonden is toen voor de historische naam Gelre gekozen, het gebied van de Hertog van Gelre was destijds groter dan het huidige Gelderland! Tijdens ons 25 jarige Jubileumfeest werd de nieuwe naam onthuld door het TAN hoofdbestuur. De andere “steden-afdelingen” hebben ons voorbeeld nooit gevolgd, maar wat niet is kan nog komen! Bij de toenmalige afdelingen Leiden en Delft loste het zich vanzelf op, die moesten  verdwijnen vanwege een te klein aantal leden ( < 25)

Vreemd genoeg zijn wij de jongste afdeling! Na ons is er nooit meer een andere (voor Tractions) opgericht, er zijn wel eens ideeën geweest over een afdeling Limburg, Zeeland en zelf een over speciale 6-cilinder afdeling. Allemaal nooit gerealiseerd.

Wel werd in 1979 - onder de vlag van TAN - een aparte afdeling opgericht voor alleen achterwiel aangedreven Citroëns: PATAN, geheten (Propulsion Arrière Traction Avant Nederland). Omdat het ledenaantal gestaag groeide werd januari 1994 besloten om als zelfstandige vereniging verder te gaan.

Verder helaas maar heel weinig te vermelden, we hebben nu al bijna een jaar met de corona-regeltjes te maken. Niets te plannen of te organiseren zo helaas! Lock down en avondklok verlengd moeten maar blij zijn dat we niet in ons geliefde la Douce France wonen, daar na 18.00 h al binnen blijven! Terrassen en horeca helaas nog steeds gesloten! Ook even gewoon ergen winkelen is er nog niet bij, soms knap lastig als je snel wat nodig hebt!

Sommige leden laten overdag hun Traction en na 21.00 h hun hond uit! Al heel wat plaatjes in de app en op FB van de eerste blije km’s!!!

IMG 20210123 WA0001IMG 20210220 WA0001IMG 20210220 WA0006IMG 20210220 WA0002IMG 20210221 WA0002

IMG 20210221 WA0003

 

IMG 20210204 WA0003theo normaleVia de groeps-app kunnen we aardig zien waar een ieder zo mee bezig is. Binnenkort dus weer enkele nieuw gespoten tractions op de weg! Zien er strak uit Mick en Theo! Ook Jolanda’s décapotable krijgt steeds meer vorm, Jan heeft er nu een mooi ET-neusje opgezet!

IMG 20210130 WA0007IMG 20210130 WA0007Thuis voor de buis kijkend naar ’t schaatsen in Thialf dacht ik even het oude Citroën-logo te zien op de reclame borden. Bleek van BEEQUIP te zijn, een lease-maatschappij voor zwaar materieel. Stelt dus een bij voor… 

De kas-contrôle commissie was langer bezig om TEAMS op hun PC erkend te krijgen dan met de daadwerkelijke boeken-controle! Met 2 personen op bezoek bij de penningmeester was immers niet toegestaan. Dick, Pim en Michiel bedankt. Aardig wat in kas dus, zodra er weer wat meer mag gaan we dan ook ons inmiddels 46 jarige jubileum uitbundig vieren, heeft u nog te goed!  Ritje kunnen we ook snel regelen > hebben de gezamenlijke Herfstrit met Midden immers nog op de plank liggen!

We blijven voorlopig dus nog maar even in onze Traction-bubble. Sterkte allemaal!

EB