TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

 

NJ groet Ernst 1024x405

Op de drempel van 2021 niemand weet wat dat jaar ons gaat brengen, het bizarre 2020 maar snel vergeten! Nu de vaccins er zijn is de grote vraag wanneer er weer wat meer mag! Afwachten maar.

Eerst bij deze een ieder uiteraard een vooral heel gezond, corona - en pechvrij jaar toegewenst! Helaas kunnen we dit voor het eerst niet doen op onze traditionele NJ receptie! Er nog even aan gedacht om een soort alternatieve drive-in NJ receptie te organiseren op zondagmiddag 10 jan. Gewoon een P-plaats afspreken en daar dan in onze bubble heen rijden. Uitstappen mag maar geen handjes geven en geen groepjes vormen van meer dan 2 personen. Is dat leuk? Neen niet echt, idee maar even laten varen. Mocht er dan toch weer wat meer mogen misschien doen we misschien alsnog iets. Houdt uw mailbox / Gelre site maar in de gaten.

De NJ receptie in het Sfeerhuijs was het eerste en achteraf ook ons laatste grote evenement in 2020! Wie had dat toen kunnen denken! Bijna 70 personen / 40 leden knus bij elkaar. De al wel in coronatijd vanwege Quartorze Juilllet georganiseerde BBQ werd met 18 personen – op 1,5 m - al veel minder bezocht maar was best gezellig, lekker buiten uitwaaien toen!

Zolang Onder De Toren nog gesloten is voorlopig ook geen afdelings-avonden helaas.  Huiskamer café kan ook niet met maximaal 2 personen op bezoek…… We moeten ons nog maar even in onze eigen bubble vermaken! FB en de app-groep worden goed gebruikt om elkaar op de hoogte te houden. Enkele leden zijn herstellende van een operatie of ziekte > spoedig herstel gewenst! Kaartje ontvangen?

Zeer benieuwd welke beurs het eerst gaat plaatsvinden. RetroMobile 2021 van 2 –  6 juni is als eerste aangekondigd. Zie net dat een grote luchtvaart beurs/show op Le Bourget in juni ook al weer is afgelast, we wachten af.

We leggen maar een soort wachtlijst aan voor deelname aan een Controle Technique > even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan pikken we draad op zodra het weer kan en mag.

20201124 182944 773x768In memorian Jan Hulshof: Helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van degene die mij in feite op het Citroënpad heeft gezet! Met 5 studenten reden we enkele jaren op en neer van Nijmegen naar de HTS in Den Bosch in Jan’s 2CV. Van alles beleefd onderweg, dak eraf gewaaid (in de winter), gebroken aandrijfas etc. Als motortje te zwak werd of olie ging zuipen snel in het weekend op de sloop even ander halen, flink sleutelen en ‘s maandags weer en route! Toen op de bonnefooi (in Franks Mini) naar Frankrijk op zoek naar een traction, ik had nog geen rijbewijs toen! Verslag te zien op http://fberends.nl/Zoektocht/

20201125 123149 1024x758Met succes binnen 10 dagen weer thuis met een gave 11 Normale waar Jan vele jaren met plezier in gereden heeft, toen verkocht en werd er een 7C perfect opgeknapt door Jan. Daarmee nog met Gelre mee geweest naar meeting in DK. Stond ook nog even een Panhard op de oprit en eenden waren er altijd! Daarna kwam het DS tijdperk en werd Jan zeer actief in he Technisch Team, gaf workshops, cursussen etc. Ook op afdelings-avond ons alles over de dynamo verteld. 2 jaar geleden als co-pilot van Gerard nog mee geweest met de Gelre trip naar LaLue, geweldige week en Jan genoot weer van ’t rijden in een traction. Onze laatste ontmoeting was in augustus op de afdelingsavond in Mook aan de Maas.

IMG 20201126 WA0002 1024x768Op een trieste grijze dag eind november maakte Jan zijn laatste reis, Jan’s DS reed achter de begrafenis-wagen langs de rij van ca 10 snoeken met de koplampen aan, een laatste groet. Indrukwekkende dienst waar Citroën als een rode draad doorheen liep in de toespraken en op de foto’s. Jan Merci pour tous!! We gaan je missen!

EB