TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Weer een maand voorbij met weinig of geen traction activiteiten. Corona houdt ons behoorlijk van de straat!

Was al te merken bij het aantal Gelre aanmeldingen voor de Herfstrit met Midden die op 11 oktober gepland was. Die werd afgelast, we kregen de volgende melding: Helaas hebben wij moeten besluiten om het geplande evenementen de Herfstrit op 11 oktober af te lasten. Activiteit voldoet niet aan de nieuwe, aangescherpte voorschriften om besmettingen met het corona virus tegen te gaan. Degenen die voor de herfstrit hebben ingeschreven en betaald ontvangen het betaalde bedrag natuurlijk weer terug.

20201003 122308 1024x768Jammer maar helaas! Week daarvoor hield de ID/DS club regio Arnhem nog wel haar herfstrit (met lunch buiten). Nieuwsgierig hoe dat dan ging, met Pim in zijn ID 19 er aan deelgenomen. Verzamelpunt was Landgoed Schoonderlogt in Elst, 15 kleurige Snoeken op het terrein met ca 30 personen (waaronder 4 Gelre-leden!) Binnen kon je koffie met iets lekkers pakken en er bleek hier ook een brocanterie met veel Franse spullen gevestigd te zijn. Leuke locatie om daar ook eens een traction-ritje te beginnen, als alles weer beetje normaal is. De rit voerde ons door pittoreske dorpjes, Betuwse boomgaarden en over de kronkelige Waal- en Rijn dijkjes, lekker sturen dus! In Dodewaard bij de (voormalige) kerncentrale was een grote P-plaats waar de lunch werd opgediend, prima geregeld en ruime keuze uit belegde broodjes, fruit, koffie thee en fris! Gelukkig droog - de meesten hadden stoeltje mee gebracht. De kerncentrale werd geopend in 1965 en werd gesloten in 1997, een veel kortere levensduur dus dan al die geparkeerde snoeken! Lokaal ritje was toen nog prima te doen, nu met de verder verscherpte regels niets meer te doen.

20201009 211119 1024x768sleepboot2 973x768sleepboot 1024x750sleepboot 1024x750Op de afdelingsavond in oktober kwamen er maar 7 Gelre leden - waarvan 6 bestuursleden - opdagen. De zaal voldeed aan alle eisen, handig digitaal meldings-systeem nu even QR- code inscannen bij binnenkomst.

Maarten Vinkenborg die onlangs - na ruim 30 jaar - zijn traction verkocht (blijft gelukkig wel in de regio!) gaf een leuke voordacht over zijn belevenissen in deze traction-periode en vertelde over zijn andere passies, die ook vaak met “oud ijzer” te maken hebben! Zoals het restaureren van en varen in oude bootjes! Hij bedankte voor de gezellige tijd, trakteerde ons op een rondje en gaf te kennen graag op de hoogte te willen blijven van de Gelre-activiteiten, bleef misschien nog wel even lid! Bij deze Maarten bedankt voor al die jaren lid zijn, je leuke lezing toen over de kunstwerken (kanalen en sluizen) in Frankrijk en het organiseren van bezoek aan die mooie oude sleepboot aan de Rijnkade in Arnhem enkele jaren geleden!

Op 18 oktober was er een ALV gepland in zeer afgeslankte vorm, per afdeling dan slechts 2 afgevaardigden Eventuele BTW -plicht TAN Magazijn zou zeker aan de orde gekomen zijn! Afgelast vanwege de nieuwe regeltjes, misschien nu vergaderen in digitale vorm binnenkort, beeldscherm delen etc.

We wilden - voor u de traction op stal te zet - nog een mogelijkheid bieden voor een Controle Technique maar ook dat wordt moeilijk met - 2 keurmeesters op 1,5 m en een maximaal 3 bezoekers totaal per dag. Als u op (wacht) lijst wilt even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als we er weer 3 à 4 hebben kunnen we - als er weer mag -een datum prikken. Blijft u rijden in de komende donkere dagen zorg dan dat u gezien wordt! Er zijn nog wel wat LED-setje en derde remlicht beschikbaar. Bij interesse even mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerstvolgende afdelings-avond staat gepland op 13 november. Onze penningmeester had dan een lezing over het legendarische merk Facel Vega in gedachten, even afwachten of het zaaltje op 13 nov al weer open mag. Grote twijfels! We moeten ook serieus gaan nadenken of en hoe we een eventueel Kerstdiner gaan organiseren, zijn de restaurants dan weer open? Hoeveel gasten toegestaan? De laatste jaren altijd overschrijden we de 30 namelijk meestal. Buiten aan de Glühwein en diverse soorten lekkere Bratwurst dan maar?

jan1 738x768FB IMG 1603233334923 1024x693Ons bereikte het trieste bericht dat Jan Eertink uit Zutphen zeer onverwachts overleden is. Was al heel lang - tot begin dit jaar- afdelingslid. We hadden Jan al heel lang niet meer gezien, was vroeger trouwe bezoeker afdelings avonden. Kocht zo’n 30 jaar geleden een 11 Normale 1951 (zijn geboorte-jaar), zijn idee om deze samen met zijn zoon Albert op te knappen zal dus niet verwezenlijkt worden. Albert zoekt nu met spoed stallingsruimte voor de traction en heeft afd Gelre gevraagd om advies wat er allemaal aan de wagen zou moeten gebeuren - het geen een hele waslijst zal worden! Is al afspraak over gemaakt!  EB