TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

September alweer, de soms zeer warme zomer van dit toch al bizarre jaar 2020 vliegt voorbij. Er zijn nog steeds geen grote Citroën evenementen/beurzen geweest. Citro-Classica op 19-20 september schijnt nog steeds door te gaan, ruimte zat op de oude vliegbasis Twente. Ben benieuwd hoe dat gaat. Reims een maand later op 24-25 oktober blijft afwachten, afhankelijk van de situatie dan in Frankrijk!

Ook ICCCR Torun ging niet door in augustus, is zelfs 2 jaar verschoven! Het Gelre Torun reisgroepje had al diverse hotels aanbetaald, de meesten betalen helaas niets terug en geven ook geen vouchers! Daarom is familie Tersluijsen gewoon naar Polen afgereisd, kreeg al mooie plaatjes binnen van bezochte oude steden onderweg. Benzine slechts 1 Euro/ltr , complete maaltijd voor 10 Euro etc. Zag er veelbelovend uit, benieuwd naar de verhalen!

Afdelings-gebeuren is maar moeilijk weer op gang te krijgen. Na 4 maand was er op 10 juli dan eindelijk weer een afdelingsavond in Onder De Toren, opkomst teleurstellend slechts 8 personen! Onze zaal was keurig volgens de regels ingericht met tafeltjes op afstand etc. Maar we hebben hele avond lekker buiten gezeten. Kees van der Wees was er ook en had een verassing bij zich! Zijn getrainde technische oog viel in een kringloopwinkel op een zeer stoffige koffer. Hij herkende de inhoud: een pedaalkracht /remvertragings meter! Bij de APK gebruikt door garages zonder rollenbank of als het voertuig daar niet op past. Er zat een sticker op van 20 Euro, maar men wist niet was het was zodat na wat afdingen mocht Kees het voor 10 Euro mee nemen! Even ge-Googled, nieuwprijs destijds 2800 Euro en op Markplaats staan er wat voor 200 - 350 Euro.  Eerste testje thuis bleek dat apparaat geen spanning kreeg? Oplader en/of accu stuk? Printertje met lader deed het wel. Pim Wittop Koning heeft inmiddels een en ander nagekeken / vervangen. Alleen de ingebouwde lood accu bleek stuk!  Mooie aanwinst voor onze Technische Controle! BEDANKT Kees en Pim!

Nog liefhebbers voor de Technische Controle? Daarbij kunnen we wel 1,5 m afstand houden tot personen, Onze controleurs vallen onder de categorie contact-beroepen! Hopelijk een happy -end! (voor uw traction dan!) Even aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als we ca 4 aanmelders hebben kan er weer een datum geprikt worden.

De oorspronkelijk op 11 juli geplande BBQ ter viering van Quartorze Juillet ging vanwege de corona-perikelen ook niet door op de beoogde locatie. Snel naar wat anders gezocht en op 18 juli waren we welkom op het ons bekende Landgoed De Barendonk in Mill. Inschrijvingen kwamen in eerste instantie ook maar moeizaam binnen, maar na wat herinnering-mails uiteindelijk toch 18 mee-eters, helaas maar 2 campeurs!

Heerlijk buiten gezeten aan de rand van een groot veld, prima compleet verzorgde verzorgde BBQ. Eerst was het uiteraard even gezellig bijpraten. Eerste drankje werd door onze penningmeester afgerekend, nog vanwege 40 jaar bestaan Gelre!

Zonder tegen bericht is volgende afdelingsavond op vrijdag 11 sept weer Onder De Toren te Elst.

Vanwege de corona regeltjes / te weinig inkomsten waren ze de hele maand augustus gesloten. Toen hebben we op de 2e vrijdag avond een bijeenkomst gehouden, lekker buiten langs de Maas-boulevard te Mook. Verslag met foto’s zie elders!

EB