TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Jubileum jaar loopt ten einde de dagen worden nu weer snel korter > zorg dus dat je gezien wordt in de traction. Met de huidige beschikbare LED verlichting mag dat geen probleem zijn. Mochten er nog leden zijn die gezamenlijk ook zo’n setje willen inbouwen, laat het even weten Pim Wittop Koning heeft nog een kleine voorraad dan organiseren we nog een LED inbouwmiddag. Een Technische Controle nog net voor de traction op stal gaat kan ook nog dit jaar, onze keurmeesters Joop en Herman hebben een datum bepaald, op zaterdag 16 nov bij Atelier Zantinge in Rheden. Even aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat een 100 Ans vieringen waren er te bezoeken! Na Lelystad stond Soestdijk op de kalender, entree slechts 10 E inclusief speciale P-plaats dankzij sponsoring Citroën NL. Stond vermeld in blad en via mailing bekend gemaakt. Vinden van die P-plaats bleek voor velen vooral zaterdags een probleem te zijn. Men moest - zoals in instructies vermeld - de borden P - Concours volgen en niet P - Oldtimers iets wat velen dachten. Tot overmaat van ramp had de Gemeente de P-bordjes waar 100 Ans Citroën op stond verwijderd… werd als reclame gezien, Nederland regeltjes land! De mensen van Traffic Control stuurden je dan van ‘t kastje naar de muur. Zondags reden we zonder problemen zo de gereserveerde Citroën P-plaats op. Prachtig weer en pal voor het paleis stonden 30 Citroën modellen opgesteld. Op vertoon van het gesponsorde entree kaartje prima ontvangst in de Citroën NL tent, koffie met gebak, drankje en een prachtig fotoboek cadeau > Chapeau!

Ondanks de diverse oproepen in blad en per mail voor gezamenlijke rit- bezoek Citroscope meeting in Seclin van 20 tot 22 sept bleek daar helaas nauwelijks belangstelling voor te zijn, slechts 1 officiële aanmelding!

Sinds jaren bezocht afdeling Gelre weer eens - kleine delegatie van 3 leden - de Deense Zomermeeting in Noord Jutland. Bij de oprichting van Traction Avant Danmark (1982) waren we met 16 tractions present, waar blijft de tijd! Volgend jaar is de meeting dichterbij net over de Duits Deense grens…

Nog dichter bij huis > zondag 13 oktober: Herfstrit TAN Gelre en Midden met snert onderweg en voor de liefhebbers een stamppot-buffet op het eindpunt!

10:30 tot 11:00 h verzamelen op P- plaats van de McDonald’s in Ochten, Cuneraweg 13, 4051 CE Ochten.
11:00 h - vertrek onderweg wordt u verwend met erwtensoep en broodjes
13:00 h - vertrek naar de tweede stop. Drankje / versnapering voor eigen rekening.

15:00 h - vertrek naar het eindpunt, Restaurant De Betuwe - Hoog Kellenseweg 7 - 4004 JB Tiel.

Ontvangst in Tiel met een drankje van de club en vanaf 16:30 h staat het stamppot buffet klaar. Deelname rit is gratis. Stampot-buffet kost €13,95 per persoon. Dit bestaat uit: Boerenkoolstamppot, Gelderse zuurkool stamppot en stevige hutspot, aangevuld met rookworst, spekjes en speklappen. Houdt u niet van stamppot, dan is er de mogelijkheid om a la carte te eten. Geef dit dan aan bij de opgave. Dat valt dan wel buiten het programma. Om de inschrijving soepel te laten verlopen kunt u zich het beste aanmelden via de website van TAN Midden. Mocht dit niet lukken stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Michel 06 53738030

Neemt u deel aan het buffet maak dan verschuldigde bedrag over tnv penningmeester Gelre op rekening nr. NL59RABO 0127781749

Datum vrijdag 13 september bleek geen belemmering te zijn om naar de afdelingsavond te komen, ruim 20 leden aanwezig! Wat trouwe bezoekers waren bovendien nog op vakantie en ook 2 verhinderd vanwege blessures > beterschap gewenst!

Henk beet de spits af van zijn eigen voorstel en gaf leuke uitleg over zijn korte maar krachtige vakantie belevenissen dicht bij huis! Wie volgt komende maand…. zet wat foto´s op sticky en the floor is yours!

Op zondag 15 september stonden er 2,5 Gelre tractions en 1 van Zuid op het Bevrijdingsfestival in Groesbeek. Wel allemaal na-oorlogs maar dat zagen alleen de kenners. De echte vooroorlogse uit Roermond wilde ’s morgens niet starten. Hermans Six en Eriks’s collectie ( zonder paard) waren van de partij. Prachtig weer en enorme belangstelling!

Voor de komende winteravonden zoeken we weer wat gastsprekers, mocht u ideeën hebben laat het ons weten!

Eerstvolgende afdelings avond op 11 okt