TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

De zomer was er dan toch ineens - en hoe - met maar liefst temperaturen boven de +40 °C, beetje te veel van het goede! Gelukkig was het de week ervoor tijdens de Vierdaagse wat koeler, prima wandelweer, werd door 3 Gelre-leden succesvol uitgelopen: ondergetekende, Joop Thijssen en Erik van Bronswijk. Vandaar dat ze ontbraken op 19 juli  - de (verplaatste) afdelings avond - zaten met de beentjes omhoog! Er waren toen uiteraard ook diverse leden naar de 100 Ans viering in Ferté Vidame. 4 à 5000 Citroëns op het grote veld voor het kasteel, naar zeggen waren er in 2014 meer tractions bij de 80 jarig Traction-viering aldaar. Sommige Gelre-leden gebruikten dit evenement als tussenstop voor hun vakantie. Michel Tersluijsen reed per traction met familie door naar Zuid Frankrijk om daar de ferry naar Tanger/ Marokko te nemen. Al wat mooie plaatjes van de reis gezien!

Henrik Jacobsen - op terugreis Ferté Vidame - nog even op bezoek gehad in zijn unieke Deense bestel-traction. Tijdens ons bezoek aldaar in 2014 had hij - eigenlijk voor de grap - een bordje Te Koop op de bestel gezet. Tijdens ontbijt discussieerden we over de vraagprijs en schroefden die nog wat op! Stond ook een tafeltje met te verkopen antiek bij zijn auto, toen Henrik na een wandel-rondje terug kwam stond er een Engelsman die zei erg geïnteresseerd te zijn, Henrik dacht dat het om een bietensnijder op zijn tafeltje ging maar het betrof de auto! Zonder af te dingen, de motor horen draaien, erin gezeten te hebben, onder de motorkap gekeken te hebben ging de man akkoord met de prijs! Bleek een verzamelaar te zijn die net wat dure Ferrari’s verkocht had! Paar weken later ging de wagen vanuit Esbjerg naar de UK. Stond paar jaar later te koop op de RetroMobile veiling voor een aanzienlijk later bedrag en werd niet verkocht. De eigenaar nam ook weer contact op met Henrik of die misschien nog interesse had > niet voor die prijs was zijn antwoord en na wat onderhandelingen kocht Henrik zij bestel terug voor 1/3 van de toenmalige verkoopprijs! Beste handel ooit! Vloog naar Parijs en reed hem terug naar Kopenhagen - met overnachting/ reparatiestop - bij mij in Nijmegen. Was nu dus een weerzien met herinneringen voor Henrik in Ferté Vidame! Had nu ook weer tafeltje met oude bieten -/broodsnijders naast zijn bestel staan… Terugweg nu met +40 °C buiten, hoge koelwater temperaturen had veel binnendoor gereden vanwege files op autobahn.

Dan hadden we een LED inbouwmiddag op 3 juli - toevallig op de sterf-datum van André Citroën in 1935. Opmerkelijk natuurlijk dat wij 84 jaar later moderne techniek in onze tractions monteren! Had André nooit kunnen dromen maar hij had het zeker prachtig gevonden, innovatie toch? Op deze LED middag werden 4 tractions voorzien van deze nieuwe wonderbaarlijke techniek. Dat uit zo`n klein lampje zoveel licht kan komen! Mooie kleine inbouwsetjes van Pim Wittop Koning voorzien van een printplaatje voor de voedings-stabilisatie. We waren weer te gast in Rheden / Atelier Zantinge! Leerzame en ook erg gezellige middag, elkaar lekker helpen, Ruurd Bekema kwam ook nog even kijken. Joop Thijssen sloot als laatste aan, kwam net terug van even 1800 km op en neer om in Noord Denemarken een oude Simca af te leveren! Joop kon nu even lekker “onthaasten” en ging ter afsluiting van deze gezellige middag snel nog wat flessen koude rosé halen een naburige supermarkt! Bedankt Joop! Er hadden zich nog 2 leden aangemeld die niet konden op deze dag, misschien nog meer liefhebbers? Dan organiseren we binnenkort nog een keer zo'n middag. Laat even weten svp.

Benieuwd naar de vakantie belevenissen! Tom De Haan spotte zowaar nog een tractionwrak met een Duriez 4-bak! Joop transporteerde weer diverse fraaie Citroëns door heel Europa, zowel nieuw als oud en zelfs al een electrische! Idee van Henk: wie wat over zijn vakantie wil vertellen neemt wat foto’s op een sticky mee en krijgt 10 min spreektijd. Michel mag wel weer een hele avond vullen met zonnige plaatjes uit Marokko bv in oktober als de dagen korten!

Ondanks oproep in blad en per mail voor gezamenlijke rit naar Citroscope meeting in Seclin van 20 tot 22 sept blijkt daar helaas nauwelijks belangstelling voor te zijn, slechts 1 officiële aanmelding!

Als u op 12 -13 oktober dan ook niet naar de 100 Ans viering Automédeon op Le Bourget gaat kom dan wel in groten getale naar de Herfstrit samen met afd Midden op 13 oktober!

EB