TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Zomer wilde nog niet echt vlotten, maar op de afdelingsavond van 14 juni konden we voor het eerst met de ca 20 aanwezigen de hele avond buiten zitten op het terras van Onder de Toren met fraai uitzicht op rijtje tracsen!    De lijst voor deelname LED inbouwmiddag op woensdag 3 juli ging nog even rond nu 4 à 5 deelnemers, er is nog plaats….

Zomer wilde nog niet echt vlotten, maar op de afdelingsavond van 14 juni konden we voor het eerst met de ca 20 aanwezigen de hele avond buiten zitten op het terras van Onder de Toren met fraai uitzicht op rijtje tracsen!    De lijst voor deelname LED inbouwmiddag op woensdag 3 juli ging nog even rond nu 4 à 5 deelnemers, er is nog plaats….

Op 16 mei namen we met enkele wagens deel aan een Alliance Française avond met als item 100 Ans Citroën gepresenteerd door Anne Lobbes van Citroën NL, verslagje elders op deze site.

Op zondag 19 mei was de 5e Zantinge vers Zantinge rit. Samen met de Ellecomse Oldtimerclub in totaal ca 50 wagens, ca de helft daarvan Citroëns. Dubbel historisch feit,100 Ans Citroën en Joop heeft zijn traction 50 jaar! Al voor 11.00 h arriveren de eersten op de grote P-plaats in Ellecom. Bij huize Zantinge aan de overkant een voor- en achtertuin terras! Koffie met heerlijke appeltaart, de dames hadden er maar liefst 11 gebakken! Kijkje in Bert's museum en garage. Na ontvangst rit-bescheiden - en route. Mooie landelijke weggetjes - wel veel fietsers met dit mooie weer, maar ze zwaaien allemaal vrolijk terug! Perfecte routebeschrijving. Lunch bij Achterhoeks Oldtimer museum op industrie terrein in Dinxperlo, Henk Hanenburg had dit onlangs ontdekt! Behalve een leuke verzameling auto’s-motoren- bromfietsen, ook allerlei andere nostalgische voorwerpen. Wie wat bewaart heeft wat, als je maar de ruimte hebt!
Eindpunt was Rheden, de nieuwe werkplaats van Joop en zoon André. Met wat passen en meten konden alle deelnemende Citroëns het terrein op. Atelier Zantinge is werkelijk prachtig geworden! Hier verder verwend met wijn, fris, bier en lekkere hapjes. Bert had als verassing voor Joop een mooi bord " Contrộle Technique gemaakt. Namens afdeling Gelre ontvingen Joop & Bert een "tegoedbon" voor het nieuwe - door Citroën - uitgegeven boek met 100 jaar advertenties met wijn voor de dames en HH Zantinge. Wat een werk hadden de beide families Zantinge + hulptroepen weer verzet! Chapeau nog maals. Wederom een super geslaagde lentedag, weet niet of een ieder droog thuis gekomen is, tegen 19.00 h flink regen en bliksem in deze regio, kreeg nog net staartje mee!

Op zat 1 juni vond de derde Contrộle Technique plaats. Plaats van handeling nu Atelier Zantinge Er waren echter problemen ontstaan met de 4 koloms hefbrug, we hadden na een oproep al een uitwijkadres achter de hand! Na ritje Friesland voor nieuwe onderdelen en 3 avonden sleutelwerk was de brug op tijd toch weer klaar. Prachtig werk HH Zantinge!
Om 9.30 h reed Tom zijn cabrio de brug op, daarna volgden Joop Thijssen met zijn net uit Zuid-Frankrijk gehaalde 11BL 1952 en daarna Cees van Woerden met zijn - al wat langer in bezit zijnde - 11 Commerciale die door gebr Zantinge destijds (1975?) naar NL was gehaald met een trekstang achter Joops Volvo Kattenrug! Deze trekstang lag nog in de stelling in de werkplaats!

Ja Joop Thijssen heeft nu een prachtige originele 11BL 1952 uit Frankrijk gehaald met slechts 40.000 km op de compteur. Was echt te merken tijdens de controle, alles strak, geen spelingen, uniek exemplaar! Proficiat Joop! De voorganger zijn 11BL 1949 (stond op CitroMobile stand) is inmiddels verkocht.

Ook op de Nationale Oldtimerdag in Lelystad op 16 juni diverse Gelre leden ontmoet! 100 jaar Citroën stond volop in de aandacht met een mooie verzameling van alle modellen rondom de Citroën NL tent.

Op 19 juli (week verplaatst dus!) en 9 aug zijn de eerstvolgende afdelings avonden. Kunnen we de eerste vakantie verhalen al weer aanhoren!

Een ieder een fijne en pechvrije vakantie gewenst! De Ferté Vidame gangers goede reis!

EB

Agenda

3 juli - LED inbouwmiddag Rheden

Let op 19 juli - afd avond Elst (week verplaatst)