TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

cit3 800x532CitroMobile te Vijfhuizen was traditioneel weer het eerste evenement begin mei. Volgend jaar op een - nog niet bekende - andere locatie omdat de Expo Haarlemmermeer dan tijdens het EK voetbal 2020 de plek is waar de tv-beelden van alle voetbalwedstrijden (uit 12 landen) binnenkomen. De UEFA heeft het expositiecentrum in Vijfhuizen uitgekozen voor de vestiging van het International Broadcast Centre (IBC).

 

cit1 800x532cit2 600x600cit 600x600

Beide dagen in Vijfhuizen geweest, was zaterdag stuk drukker dan zondag in totaal zo’n 25 Gelre-leden ontmoet. Op Joop’s stand was het weer reuze gezellig, maar de handel verliep in het begin niet erg vlot. Er stond toch weer een mooie historische serie op rij: Traction > DS > CX > XM! cit4 399x600De traction leek zaterdag na succesvolle proefrit al verkocht te zijn naar ‘t buitenland, stond zondag daarom al niet meer op de stand, maar de koop ging uiteindelijk toch niet door! Wel 2 Solexen verwisselden al snel van eigenaar en bij ’t sluiten van de beurs alsnog de Snoek en de XM! Joop wederom bedankt voor de gezelligheid!

joop1 800x600joop 800x600Joop heeft inmiddels -voor hem zelf een prachtige 11BL1952 - uit Zuid-Frankrijk gehaald met slechts 40.000 km op de teller! Al gebruikt als “trouw-auto” voor zijn schoonouders ter ere van hun 65 jarige bruiloft!

 

 

Beide groene Gelre tractions hebben inmiddels de Wassink showrooms verlaten om rond te gaan rijden in het frisse lentegroen. Zag dat bij dealer in Arnhem nu een zeer fraaie C4G Roadstar staat!

Op Koningsdag waren er 7 Gelre-leden present bij de Oranje Klassieker rit te Velp.

koen 800x532Anne Lobbes / PR Citroën Nederland gaf voor Alliance Francaise in Eefde bij Zutphen op 16 mei een lezing over 100 Ans Citroen, uiteraard in het Frans! Afdeling Gelre en Oost zorgden buiten aan weerszijden van de ingang voor wat auto’s op schaal! Een U23 en 11BL van Joop en Bert en de 15 Six cabrio van Frans Koop. Op P-plaats ook een hoog - wat moderner - Citroën gehalte, grote belangstelling voor de interessante lezing!

Op 1 juni is er weer een Technische Controle, plaats van handeling nu de nieuwe werkplaats van Joop & André Zantinge te Rheden. ca 5 aanmelders.

Afdelingsavond in mei door ruim 20 leden goed bezocht, we namen de komende ritten door. Mei en Juni zijn drukke maanden met veel ritten en festiviteiten! Op de Nationale Oldtimerdag op 16 juni in Lelystad ( gratis toegang) word ook veel aandacht besteed aan 100 Jaar Citroën.

Tot op heden niet echt veel deelnemers uit de afdeling aan het eeuwfeest in La Ferté-Vidame van 19 - 21 juli. Officiele inschrijving is al gesloten, veel klachten over slechte website, onduidelijke info verschaffing, hoge entree prijs, tijdstip etc.

We bekijken nog of we op zondag 14 Juillet ergens een BBQ gaan houden. Wie stelt zijn tuin ter beschikking dit keer?

burton 337x600Bij Burton hebben ze sinds kort een nieuwe afdeling met vermogens rollenbak en mogelijkheid tot perfecte carburateur -afstelling. Henk Hanenburg nam al proef op de som met positief resultaat! We gaan kijken of we daar eens een middagje terecht kunnen!

Ook willen we gezamenlijk naar Seclin om daar op 21 - 22 september deel te nemen aan de 100 Ans festiviteiten, organisatie door onze Franse vriend Emile Gossart. Bv vrijdag 20 sept heenreis / ca 300 km en dan zondagmiddag of maandag terug. Interesse? laat het alvast even weten. Info op site https://citroscope.wordpress.com

Eerstvolgende afdelingsavond op 14 juni.

Voor de vroege vogels alvast een prettige pechvrije vakantie gewenst!

EB