TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Na een koude april maand is het nu dan toch echt mei geworden, alles al mooi groen, gaat de goede kant op. Onze nestor Dick Réparon maakt dat helaas niet meer mee, we ontvingen eind maart het trieste bericht dat Dick op 86 jarige leeftijd toch onverwacht is overleden. Dat het de laatste jaren wat moelijker ging zagen we allemaal, maar als het enigszins kon was Dick aanwezig op onze bijeenkomsten en ritten! Aan de oproep om zoveel mogelijk per traction naar de afscheidsdienst te komen gaven maar liefst 17 leden met 11 Tractions gehoor, wat in een ontvangen dankbrief van de familie zeer op prijs werd gesteld! Tom de Haan hield een prachtige speech met diverse annecdotes, we hebben vele jaren mogen genieten van Dicks aanwezigheid, altijd de charmeur, zijn geestige wat mompelende opmerkingen en uiteraard zijn trots het Six cabrio project! Dicks andere grote hobby was lange tijd het zweefvliegen op “hoog niveau” want hij nam zelf 5 x deel als vlieger aan het WK, was daarna vele malen captain van het Nederlandse team, had ook enige tijd eigen vliegtuig met de double chevrons op het staartvlak! Samen met Rob ook een keer dag op Terlet georganiseerd waar diverse Gelre leden hun luchtdoop ondergingen in een tweezitter met Dick of Rob aan de stuurknuppel! Jaren geleden zei hij eens dat hij het bij afdeling Gelre veel gezelliger vond dan bij de zweefvliegclub, daarna ook gestopt met het daadwerkelijke vliegen. Fly Away stond er op Dick laatste kerstkaart…. Nu aan zijn laatste vlucht begonnen. Dick bedankt voor alles en rust zacht!

Op de laatste afdelingsavond hadden we een gastspreker die de ca 25 aanwezigen zeer veel interessante info verschafte hoe een auto professioneel gepoetst wordt. Nooit geweten dat er zoveel methoden, soorten poetsmiddel, poetslappen etc voor waren. En let op hoe de spons gebruikt wordt, want goed schoonmaken vooraf is zeer belangrijk! De volgende morgen werd het in praktijk gebracht in en bij de werkplaats van Tom de Haan. Verbluffende resultaten! Anke had voor heerlijke soep en broodjes gezorgd!

Was een zeer druk Traction weekend, want een dag later alweer naar de landelijke ALV in Bussloo! Zonnige maar wel koude dag. Net voor aanvang vergadering buiten slechts 31 Tractions (en 4 DS’sen) geteld! Wat een verschil met vorig jaar bij het Wijncentrum in Groesbeek, daar 86 Tractions, bijna 3 x zoveel dus! Ca 20 Gelre leden ontmoet, hadden er zeker 5 meer kunnen zijn want die waren met hun andere oldtimer naar de ID/DS Voorjaarsmeeting bij Paleis het Loo in Apeldoorn, vlak bij dus! Niet zo slim om twee concurrerende evenementen op dezelfde dag zo dicht bij elkaar te houden!

De ALV duurde gelukkig een stuk korter dan vorig jaar - toen er Statuten wijzigen moesten worden goedgekeurd - dit heeft velen misschien afgeschrikt om te komen.

Binnen de afdeling ondervinden we een enorme spreiding bij ontvangst TraXion blad, kan wel een week schelen en diverse leden ontvangen regelmatig het blad helemaal niet! Verzending gaat per Sandd. Al paar keer over geklaagd in de Ledenraad en nu ook weer bij rondvraag ALV.

Verzending per Sandd is nu eenmaal stuk goedkoper dan via PostNL en als in het afdelings-nieuws vermelde datums gevaar lopen de leden maar mail sturen” was het onbevredigende antwoord! Zijn echter nog altijd wat leden zonder E-mail…waar hebben we dat een papieren clubblad voor!

Joop en Bert met familie organiseren weer hun traditionele 6e Zantinge vers Zantinge rit. Datum zondag 19 mei. Welkom vanaf 11.00 h op Zutphensestraatweg 44 te Ellecom, parkeren er pal tegen over op “Sterrenbos”. Uitnodiging heeft u reeds ontvangen per mail of zie website.   

Voor diegenen die hun voertuig ook graag eens bekeken willen hebben door onze Afdelingscontroleurs Joop & Herman, op zaterdag 1 juni is er weer een inspectiedag. Misschien nog plaats, even informeren bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

EB

Agenda

Mei

10      Afdelingsavond Gelre

19      Zantinge vers Zantinge rit.