TAN Afdeling Gelre  logoGelre

 
 
 

Op deze tropische dag verzamelde zich rond 13:30 een groepje Gelre-leden bij de Barendonk om in het zonovergoten veld te genieten van een drankje, al dan niet gelardeerd met appeltaart. Het bleek dat Tractionrijders met hun tijd mee gaan, want ongeveer de helft was met relatief modern vervoer gekomen, namelijk met een DS.

Joop Thijssen had een mooie rit van 80 km door de omgeving georganiseerd. Omdat ik zelf ook 1 van die DS-rijders was (om de sleurhut te kunnen trekken) reed ik met Joop mee. We vertrokken gelijktijdig met de andere deelnemers maar raakten elkaar snel kwijt. Joop probeerde dat te compenseren door uit te testen hoe hard je met een Traction over een verkeersdrempel kunt. Hoewel een coureursoutfit met helm welkom geweest was, was dit wel indrukwekkend.

Tegen de klok van 17:00 was iedereen wel retour en kwamen er nog wat Tractionvrienden bij het gezellige gezelschap, waarna het bbq-vuur werd ontstoken. Tessa maakte heel wat kilometers om ervoor te zorgen dat er niemand uitdroogde. Door de gestegen gasprijzen bleek het gas schaars geworden, zodat de bbq een paar keer last had van een burn-out, maar uiteindelijk was er weer een nieuwe fles beschikbaar en waren ouderwetse kolen niet nodig.

De spijzen waren weer goed verzorgd en het was beregezellig. In plaats van het feu d’artifice wapperden de Gelre-vlaggen. Toen de daggasten na de koffie weer huiswaarts gingen, trokken de kampeerders zich terug op het prive-veldje met fantastisch uitzicht over de maisveldenen het bos. Daar werd nog gezellig nageborreld, waarna een onrustige nacht volgde. De onrust werd niet veroorzaakt door uilen of vossen, maar door een examenfeest met veel decibellen en lallende DJ bij de buren een paar honderd meter verderop. Die werden tegen het zonnegloren toch ook moe, zodat we in elk geval in alle rust gezamenlijk konden ontbijten. Daarna hebben we nog een grote wandeling door de omgeving gemaakt, die ons leidde langs het landgoed en kapelletje van oud minister-president de Quay.

Tot besluit een appelsap en appeltaart in ’t Uutbloashuuske en daarna opbreken en voldaan weer huiswaarts.

Tom de Haan

Agenda

Maart 2023
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Wie is online

We hebben 44 gasten en één lid online